Trainersburo

De verschillende generaties op de werkvloer beter aansturen

Vasthouden of aanpassen?

“Als journalist ben je geen activist… maar die jonkies denken daar heel anders over!” ‘Waarom moet ik iedere ochtend met al die oude types vergaderen, dat is toch zonde van mijn tijd?!?” Millennials, Gen Z, Generatie X…. Op allerlei werkvloeren ontmoeten de verschillende generaties elkaar. Met wisselend succes. De pragmatische generatie zit voor een groot deel aan het roer en vindt het soms ingewikkeld om de jongere generatie op een goede manier aan te sturen. Hou je vaste afspraken in stand ‘omdat we het nou eenmaal zo doen’ of verander je als organisatie mee met de behoefte van de nieuwe generatie? En hoe doe je dat dan op een goede manier?

Training Aansturen verschillende generaties

We horen het heel veel terug van de werkvloer en ook vanuit HR: de invloed van nieuwe generaties op de werkvloer wordt overal gevoeld. Samen met trainer Bas Gemmink hebben we deze training ontwikkeld en we hebben gemerkt dat deelnemers zich door de training ervan bewust worden dat generaties anders kijken naar werk en hoe je het werk uitvoert. Generatie Z is de eerste generatie die een wereld zonder internet niet kennen. Ze hebben een andere kijk op werk, op werk en privé, maar bijvoorbeeld ook op journalistiek. In de training laten we de verschillen zien en we bedenken samen praktische oplossingen hoe je met die verschillen om kunt gaan. Een training voor alle generaties dus.

Hoe ziet die training eruit?

  Leidinggeven aan een team

  De theorie gaat over diverse stijlen van leidinggeven die je kunt inzetten en over de verschillen tussen de generaties.

   Feedback geven

   Een gevoelig onderdeel, zeker voor generatie Z. Hoe doe je dit op de juiste manier?

    Lastige situaties

    In dit dagdeel leer je veel over hoe jij reageert op lastige situaties en waar jouw valkuilen zitten.

    Bas Gemmink redactiecoach

    Over de trainer:

    Deze training wordt gegeven door Bas Gemmink. Bas geeft trainingen aan redacties en coacht/ traint redacteuren en leidinggevenden in de journalistiek. Hij werkte jarenlang op de nieuwsredactie van de NOS. Als eindredacteur Radio, verslaggever, redacteur en coördinator buitenland. Bas is aangesloten bij beroepsorganisatie NOBCO

    Wat levert deze training op?

     Door de training word je je bewust dat generaties anders kijken naar werk en hoe je het werk uitvoert. Je hoort nu overal dat Generatie Z echt voor een verandering gaat zorgen, want dit is de eerste generatie die een wereld zonder internet niet kennen. Ze hebben een andere kijk op werk, op werk en privé, maar bijvoorbeeld ook op journalistiek. We laten de verschillen zien en we bedenken samen praktische oplossingen hoe je met die verschillen om kunt gaan.

     Bas Gemmink

     over het doel van deze training

     We hebben heel veel ervaringen kunnen delen en voorbeelden kunnen aanhalen. De deelnemers gaven aan dat ze een aantal dingen anders gaan doen. Bijvoorbeeld vaker oudere en jongere redacteuren koppelen als elkaars mentor. Maar ook onderzoeken waar onbegrip of meningsverschillen vandaan komen. Beter uitleggen wat de waarden van de redactie zijn en nieuwe vormen bedenken om onderwerpen of ideeën sneller en directer te bespreken en te beslissen. Dat is toch een prachtige opbrengst?

     Bas Gemmink

     over de ervaring met deze training

     Is de training voor leidinggevenden?

     In hoofdzaak wel. Die merken het snelst dat er verschillen zijn in werkwijze. Een eindredacteur van 50+ kan soms verrast worden door zijn of haar jongere collega. Maar andersom ook hoor. Je kunt ook komen als je een jongere leidinggevende bent en wil weten waarom je oudere verslaggever anders reageert. Of kom als team, zodat je met elkaar op onderzoek gaat.

     Wat leer je dan tijdens de training?

     Je krijgt uitleg over de verschillen in generaties en waardoor die verschillen zijn ontstaan. Maar we gaan ook uitpluizen waarom jij vasthoudt aan routines en waarom een jongere redacteur daar anders naar kijkt. Een belangrijk onderdeel is ook het kijken naar de “waarden” van een journalistiek organisatie. Oudere journalisten zijn opgevoed met hoor en wederhoor, met feiten scheiden van meningen. Maar dat staat onder druk. De vraag is dan: hou je vast aan je oude gewoonten of verander je mee? Die vraag is heel interessant.

     Wanneer kan ik deze training volgen?

     Je kunt je aanmelden voor de open trainingsdata, die vind je op onze trainingsagenda. Wil je liever meer iets op maat of voor je hele redactie, neem dan even contact met ons op. We denken graag met je mee en zorgen voor een goede offerte. De dagdelen worden dan in overleg gepland.

     035 677 7160
     info@2oftheguys.nl

     Naarderweg 16, 1217 GL Hilversum

     BTW NL864592085B01

     4 + 8 =