+ 31 35 677 7160 info@2oftheguys.nl

van ‘vak-idioot’ naar trainer | in-company training

Katinka Wals geeft een unieke docententraining voor circa 6 medewerkers van een bedrijf of organisatie die hun specifieke kennis en kunde willen leren overdragen. Deze training is speciaal ontwikkeld voor specialisten zoals cameramensen, editors, regisseurs, presentatoren, (beeld)technici, webontwikkelaars en redacteuren. Ze zijn vaak een kei in hun vak, maar kunnen ze dat vak ook overbrengen?
Deze professionals krijgen tijdens deze 3-daagse cursus de didactische vaardigheden, kennis en inzichten zodat zij een kort lesprogramma kunnen opzetten en geven.

Dag 1:
Kennismaking; wie zijn we, waar komen we vandaan, wat kunnen we en wat is onze ervaring met onderwijs. Maar ook heel concreet; wat willen én gaan we tijdens deze training leren.
De deelnemers presenteren de door hen voorbereide les waarna en korte evaluatie en analyse van de lessen uit de startopdracht volgt.
We behandelen de tien gouden regels bij een lesvoorbereiding.

Dag 2:
Ook vandaag worden de voorbereide lessen gepresenteerd en geanalyseerd.
We gaan dieper in op vragen als:

Welke doelstellingen zagen we voorbijkomen? (en zijn ze bereikt?)
Waar lag het centrum van de activiteit?
Wat heb je zelf geleerd en waar ligt voor jou persoonlijk de uitdaging?


Dag 3:
We evalueren de lessen en gaan dieper in op het aspect ‘Kennis en Gevoel’.

Wie ben ik? Hoe kom ik over?
Waar ligt mijn kracht en wat zou een valkuil kunnen zijn.
Welke rol kies ik t.o.v. mijn studenten?
Waarvoor ben ik verantwoordelijk, waar liggen mijn grenzen en wat is mijn ethiek t.a.v. mijn studenten en de organisatie waarvoor ik werk.

Katinka is naast ontwikkelaar en producent van e-learning een bevlogen trainer en geeft o.a. trainingen aan The New School; business storytelling, HvA; minor video productie, het Talent Development Program van Media Perspectives en bedrijfstrainingen in storytelling, creativiteit en formatontwikkeling.
Deze  driedaagse docententraining is misschien wel haar favoriet omdat “het zo mooi is om de passie van de professionals te helpen kanaliseren en ze tools en inzichten te geven om juist deze passie, maar ook hun specifieke kennis, effectief over te dragen.”


Kosten van de training bedragen € 3.800,00 excl. BTW
voor meer informatie, mail: katinka.wals@trainersburo.nl