Datum/Tijd
Date(s) - 19/10/2023 - 02/11/2023
Hele dag

Locatie
2 Of The Guys Trainersburo

Categorieën


Driedaagse productiecursus op 19 en 26 oktober en 2 november 2023

Deze cursus is voor ervaren productie-assistenten en assistent producers die de stap naar zelfstandig producer willen gaan maken.
Voorafgaand aan de trainingsdagen ontvangt de deelnemer een Belbintest.

Dag 1 – plannen is de basis
Wie is de producer? Welke karaktereigenschappen helpen bij dit beroep en welke zeker niet? We kijken kort naar de ingevulde Belbin’s maar trekken nog geen conclusies. We doen een aantal verrassende oefeningen in samenwerken en we buigen ons over de planning van het totale productieproces.
Wat zijn de verschillende fases van produceren?
Welke genres zijn er (ieder met zijn eigen eigenaardigheden)?
Voor welke platforms, cross mediaal, multimediaal en/of interactief, produceren we?
Wat zijn de functies en de verantwoordelijkheden binnen de teams?

Dag 2 – begroten
Als producer ben je de logistieke en zakelijke spil van een project of productie. Op dag 1 hebben we ons vooral bezig gehouden met planning en dat is de basis van elke begroting. Hoe maakt je een goede begroting; the do’s and dont’s.
Andere onderwerpen die aan de orde komen zijn:
Derde geldstromen en subsidies
De fondsen
Commissariaat | Wat mag wel en niet van het Commissariaat van de Media
Ook kijken we naar contracten, overeenkomsten, licenties en andere formulieren.
Wat dient waarvoor? Welke zijn good-to-have en welke need-to-have?

Dag 3 – onderhandelen
Auteursrecht | mag er dan helemaal niks meer? We doen een kleine quiz. En… de winnaar kan het niet worden maar wel krijgen; advocaat.
Nu we helemaal bomvol zitten met alle inhoudelijke kennis komt het tijdens het produceren in de praktijk vooral aan op je skills als onderhandelaar. Want dat doe je als producer de hele dag. Overal. Met iedereen.
Een top trainingsacteur komt met bijzondere cases waar je je helemaal in kunt uitleven. En als je wilt is natuurlijk ook ruimte voor eigen inbreng van een situatie die je mogelijk in een veilige omgeving nog eens wilt uitproberen.

Je ontvangt het lesboek: “Televisiemaken; van idee tot uitzending”, een ingebonden reader begroten en een usb-stick met alle handouts digitaal. De online learning “Auteursrecht” maakt onderdeel uit van deze training. De online training “Introductie op het Mediapark” met veel uniek oud beeldmateriaal is facultatief.

Katinka Wals 2oftheguys trainer producerOver de trainer: Deze training wordt gegeven door Katinka Wals, de eigenaar van 2 Of the Guys Trainersburo. Katinka heeft als producer/programmamaker gewerkt voor publieke omroepen en productiehuizen. Ze schrijft, produceert en regisseert voor corporate filmproducties en geeft les aan o.a. de HvA op het gebied van videoproductie en storytelling, en geeft, als het even kan (want een privé ‘goed doel’) les in Tanzania en Zambia aan studenten van filmscholen.

  • Deelnemers: minimaail 4, maximaal 6 deelnemers
  • Doelgroep: productie-assistenten en assistent producers die de stap naar zelfstandig producer willen gaan maken.
  • Prijs: € 1075,– excl. BTW per persoon.
  • Locatie: Trainingslokaal 2 of the guys in Hilversum

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.