Datum/Tijd
Date(s) - 03/07/2023 - 05/07/2023
Hele dag

Locatie
2 Of The Guys Trainersburo

Categorieën


Facilitator Creatieve Processen op 12 en 14 september 2023

Creatief denken is niet alleen de basis om te komen tot originele ideeën. Het stimuleert ook het probleemoplossend vermogen en leert ons op een andere manier naar dagelijkse situaties te kijken. En het goede nieuws is dat iedereen dat kan! Creativiteit kun je leren en kun je organiseren.
Het faciliteren van creatieve processen is daarbij enorm belangrijk. Je helpt om de doelen te verduidelijken en prioriteiten te stellen zodat je met de juiste focus aan de slag gaat. Je ontwerpt en bewaakt het proces en jaagt creativiteit aan door inzet van denktechnieken. De belangrijkste verantwoordelijkheid van een facilitator is daarbij misschien wel het creëren van een omgeving waarin iedereen zich vrij voelt om bij te dragen. De magie van een goede facilitator zit hem in het laten stromen van de collectieve energie en het optimaal benutten van ieders denkkracht. 

Tijdens deze 2-daagse training leer je hoe je een creatief proces ontwerpt en een team in dit proces begeleidt. De volgende onderwerpen komen aan de orde:

  • Introductie creatief denken en theoretisch kader
  • Probleemanalyse
  • Inzet van (divergerende en convergerende) creatieve denktechnieken
  • De rol van facilitator

Jekke Mink creatief trainer innovatieTijdens dag 2 gaan we dieper in op het ontwerpen van een programma en daarmee de tools die de groep helpen om het gewenste resultaat te bereiken. We gaan ook met persoonlijke praktijkcases aan de slag. Persoonlijke feedback vormt hierin een belangrijk onderdeel: zowel gericht op de inhoud als op de vaardigheden van de facilitator.
Na afloop van de training is de deelnemer in staat een creatief proces te ontwerpen en te faciliteren. En heeft de deelnemer een aantal concrete technieken aangeleerd die makkelijk in de dagelijkse praktijk kunnen worden ingezet om met een team tot nieuwe ideeën te komen. 

Trainer Jekke Mink is creatief aanjager met jarenlange ervaring bij de publieke omroep waarvan de laatste jaren als innovatielead in het succesvolle innovatieteam van de KRO-NCRV.

  • Deelnemers: Minimaal 6 en maximaal 8
  • Prijs: € 1150,– excl. BTW per persoon.
  • Locatie: Trainingslokaal 2 of the guys in Hilversum

Reserveringen

Dit evenement is volgeboekt.