Datum/Tijd
Date(s) - 21/09/2023 - 28/09/2023
Hele dag

Locatie
2 Of The Guys Trainersburo

Categorieën


Inhoudelijk Montage I – Techniek & Analyse op 21 en 28 september 2023

Montage begint al bij de vorming van een concept, bij het bedenken van shots, bij het decouperen van je scene, je item, je verslag. Hoe versterk je je inhoudelijke boodschap door middel van een opeenvolging en combinatie van beelden en geluid? Met andere woorden, met montage? De conventionele taakverdeling van regisseur, redacteur, verslaggever, researcher, cameramens, geluidsmens is vaak al niet meer van toepassing in hoe audiovisuele content voor televisie of online gemaakt wordt.
Een verslaggever is vaak regisseur, redacteur, cameramens en editor tegelijk. Maar zelfs al zijn de taken meer verdeeld dan kun je beter worden in je eigen discipline, je verdiepen en ontwikkelen in je vak, door het hele maakproces te doorgronden. Een verslaggever/regisseur die weet wat werkt in de montage kan een cameramens èn een editor beter aansturen en inspireren en daarmee een betere regisseur zijn. Een cameramens die weet hoe montage werkt is per definitie een beter cameramens, een regisseur die het belang van goed geluid begrijpt en daar tijdens het draaien ook naar handelt (lees: zijn audiomens de ruimte geeft om te doen wat hij moet doen) heeft daar heel veel profijt in de montage en zo versterk je elkaar.

Deze training over inhoudelijke montage gaat dus niet alleen over monteren maar vooral ook over het leren denken in beeld en geluid. In “Inhoudelijke Montage I” scherp je je montage skills en verdiep je je kennis over de betekenis van beeld in montage door middel van praktische oefeningen, voorbeelden en door middel van reflecteren op eigen en andermans werk.

Merel Notten trainer inhoudelijke montageOver de trainer:

Deze training wordt gegeven door Merel Notten, filmmaker en editor en gaf les aan de HKU. Ze monteerde talloze korte en lange documentaires, speelfilms, dramaseries en televisie programma’s. ‘No Place for a Rebel’ won een award voor ‘beste nieuwkomer’ op het This Human World Filmfestival in Oostenrijk en won de ‘Best Report Award’ door Free Press Unlimited.In 2005 ontving ze een nominatie voor Beste Montage voor de film 0605 van Theo van Gogh.

  • Deelnemers: Minimaal 4 en maximaal 6
  • Doelgroep: videoredacteuren en verslaggevers. Deelnemers hebben de basisvaardigheden van montage (Avid en/of PremierePro) onder de knie. Ze kunnen een project aanmaken, materiaal linken/inladen, hun bins en shots organiseren en een montage sequentie monteren.
  • Prijs: € 925,– excl. BTW per persoon.
  • Locatie: Trainingslokaal 2 of the guys in Hilversum

Voor deze training neem je je eigen laptop met werkende montage software mee. Als je deze niet hebt, geef dat tijdig aan dan regelen wij er een voor je. De kosten daarvoor (a € 180,-) worden doorberekend.

Reserveringen

Tickets

€1.119,25

Registratiegegevens