Datum/Tijd
Date(s) - 29/02/2024 - 07/03/2024
Hele dag

Locatie
2 Of The Guys Trainersburo

Categorieën


Inhoudelijk Montage I – Techniek & Analyse op 29 februari en 7 maart 2024

Hoe versterk je als regisseur of verslaggever je inhoudelijke boodschap door middel van de combinatie van beeld en geluid? Montage begint al voor “de snijtafel”; namelijk bij de vorming van een concept, bij het bedenken van shots, bij het decouperen van je item. Een verslaggever/regisseur die weet wat werkt in de montage, kan de professionals om hem heen beter aansturen en inspireren. Een cameramanof -vrouw die weet hoe montage werkt is per definitie beter in het cameravak, een regisseur die het belang van goed geluid begrijpt en daar tijdens het draaien ook naar handelt heeft daar heel veel profijt in de montage en zo versterk je elkaar. Deze training over inhoudelijke montage gaat dus niet alléén over monteren.  Het gaat ook over het leren denken in beeld en geluid en het vertellen van een impactvol beeldverhaal. Bedenk een concept voordat je op pad gaat. Wat heb je allemaal nodig aan materiaal, hoe ga je dat draaien en wat zijn de écht bruikbare shots? Wat kun je leren van de manier waarop drama gemonteerd wordt? In “Inhoudelijke Montage I” scherp je je montage skills aan en verdiep je je kennis door middel van praktische oefeningen, inspirerende voorbeelden en het reflecteren op eigen en andermans werk.

Merel Notten editor en trainerOver de trainer:

Deze training wordt gegeven door Merel Notten, zij is filmmaker en editor en gaf les aan de HKU. Ze monteerde talloze korte en lange documentaires, speelfilms, dramaseries en televisie programma’s. ‘No Place for a Rebel’ won een award voor ‘beste nieuwkomer’ op het This Human World Filmfestival in Oostenrijk en won de ‘Best Report Award’ door Free Press Unlimited. In 2005 ontving ze een nominatie voor Beste Montage voor de film 0605 van Theo van Gogh.

  • Deelnemers: Minimaal 4 en maximaal 6
  • Doelgroep: videoredacteuren en verslaggevers. Deelnemers hebben de basisvaardigheden van montage (Avid en/of PremierePro) onder de knie. Ze kunnen een project aanmaken, materiaal linken/inladen, hun bins en shots organiseren en een montage sequentie monteren.
  • Prijs: € 975,– excl. BTW per persoon.
  • Locatie: Trainingslokaal 2 of the guys in Hilversum

Voor deze training neem je je eigen laptop met werkende montage software mee. Als je deze niet hebt, geef dat tijdig aan dan regelen wij er een voor je. De kosten daarvoor (a € 180,-) worden doorberekend.

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.