Datum/Tijd
Date(s) - 20/06/2024
09:30 - 13:00

Locatie
2 Of The Guys Trainersburo

Categorieën


Journalistieke waarde van het darkweb I op 20 juni 2024

Het darkweb is een gedeelte van het internet waar veel mysterie omheen hangt. Dit komt door wat je er kunt kopen en verkopen: drugs, wapens en andere illegale zaken maar ook doordat het darkweb moeilijk te bereiken en te doorzoeken is. In deze workshop leer je de geschiedenis van het darkweb, waarom het berucht is en wat je wel en niet mag om onderzoek te doen op het darkweb. Er spelen een aantal ethische kwesties bij het onderzoek doen op het darkweb, ook daar staan we in deze workshop uitgebreid bij stil. Na het volgen van de workshop De journalistieke waarde van het darkweb I weet je hoe je er veilig op kunt komen en oefen je daar ook mee. Daarnaast heb je een aantal concrete ideeën over hoe je onderzoek kunt doen op het dark web als het gaat om gestolen documenten, drugs, gestolen goederen en hack tools/ virussen. Ook weet je hoe je het dark web kunt gebruiken in onderzoeken die niet persé over het dark web gaan, zoals bijvoorbeeld het vinden van documenten die gestolen zijn door ransomware bendes.

Om veilig op het darkweb te komen heb je een aantal programma’s nodig, zoals een Torbrowser en een virtual machine. Dit wordt uitgelegd en je gaat ook op een zo veilig mogelijke manier rondkijken. Hoe moet je zoeken, waar moet je vooral niet zoeken en welke plekken zijn interessant voor je journalistieke onderzoek?

Over de trainer: Deze workshop van een dagdeel wordt gegeven door Thijs van Dorssen, ervaren onderzoeksjournalist voor oa Pointer en Argos. Hij weet door zijn journalistieke research de juiste routes op het darkweb te vinden.

  • Deelnemers: Minimaal 4 en maximaal 6 deelnemers.
  • Doelgroep: journalisten die zo veilig mogelijk hun research op het darkweb willen doen
  • Kosten: € 145,– per persoon excl. BTW.
  • Locatie: Trainingslokaal 2 of the guys in Hilversum

Reserveringen

Tickets

€175,45

Registratiegegevens

Booking Summary

1
x Journalistieke waarde darkweb I op 20 juni 2024
€175,45
Totaal
€175,45