Datum/Tijd
Date(s) - 28/03/2023 - 11/04/2023
Hele dag

Locatie
2 Of The Guys Trainersburo

Categorieën


Nieuwsmijding en Publiekswijsheid op 28 maart en 11 april 2023

Een grote groep mensen wordt ongelukkig door het consumeren van nieuws. Ze zoeken de juiste balans tussen geïnformeerd zijn en zich goed voelen. ‘Ik kijk even geen talkshows meer’, is een veelgehoorde opmerking en ‘ik neem even een tijdelijke pauze van social media, doei’ komt ook geregeld voorbij. Mediamakers hebben een rol als het gaat om het welzijn van hun publiek. Hoe hou je daar op de redactie op een goede manier rekening mee? Vanuit welke reflexen en gewoonten vertel jij je verhalen? Welke aannames heb je als maker over jezelf en over je publiek? Zijn de persona’s die je hebt geschetst wel effectief?
Maike Olij trainer nieuwsmijding publiekswijsheid journalistiek Jekke Mink creatief trainer nieuwsmijding In deze zeer interactieve en constructieve training geven trainers Jekke Mink en Maike Olij inzicht in het fenomeen nieuwsmijden en de redenen waarom mensen zich terugtrekken. Zij hebben de afgelopen periode intensief onderzoek gedaan, onder meer bij de NOS en AVROTROS. Maike Olij ontwikkelde eerder het NOS-nieuwsbehoeftenmodel om inzicht te krijgen in de behoeften van de nieuwsconsument en Jekke Mink helpt als creatief aanjager mediaredacties met vernieuwing en verandering.

Na deze training ben je als redacteur veel bewuster van je eigen aannames, heb je meer inzicht in het gedrag van je publiek en hun behoeften. Maak ruimte voor je publiek op je redactie!

In deze tweedaagse training is plek voor minimaal 8 en maximaal 15 deelnemers. De kosten bedragen € 995,– per persoon excl. BTW.

Reserveringen

Tickets

€1.203,95

Registratiegegevens