+ 31 35 677 7160 info@2oftheguys.nl

Datum/Tijd
Date(s) - 16/11/2021
9:30 am - 5:00 pm

Locatie
2 Of The Guys Trainersburo

Categorieën


Wat maakt een reportage tot een goeie reportage? Wat is een goeie microfoontechniek? Hoe maak je gebruik van geluid? Hoe laat je je niet al te zeer afleiden door de techniek en zorg je ook nog eens inhoudelijk voor een goed interview? Hoe benader je een triviaal onderwerp net even wat anders? Hoe zorg je in je reportage voor de spreekwoordelijke kers op de taart? En last but certainly not least: hoe maak je een mooie montage van je reportage of item?

Het zal duidelijk zijn: na een korte theoretische inleiding ga je in deze training al snel zelf aan de slag, want ook in het vak van radioverslaggever leer je het meeste door te doen. Je wordt met een opdracht op pad gestuurd en leert hoe je een mooie achtergrondreportage maakt, maar we zoeken ook de snelheid van de actualiteit op. Je leert met geluid en geluidseffecten werken, je leert het echte ‘verslaggeven’: wat zie je en wat gebeurt er en hoe breng je dat over op de luisteraar? En hoe lever je een item af dat het liefst binnen een uur de zender op moet? En wat te doen in een live-situatie? Tot slot leer je hoe je zelf op je laptop je item monteert tot een uitzendwaardig product.

Henny Radstaak heeft jarenlang gewerkt als radioregisseur actualiteiten voor voornamelijk VARA en NOS en is verslaggever bij BNNVARA voor het NPO Radio 1-programma Vroege Vogels. Daarnaast legt hij zich toe op audionabewerking, het maken van podcasts en geeft hij trainingen.

Minimaal 4 en maximaal 6 deelnemers.

De training duurt 1 dag en de kosten bedragen € 450,– per persoon excl. BTW.

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.