Datum/Tijd
Date(s) - 22/10/2024 - 19/11/2024
13:00 - 17:00

Locatie
2 Of The Guys Trainersburo

Categorieën


Aansturen verschillende generaties op 22 oktober, 5 en 19 november 2024

“Als journalist ben je geen activist… maar die jonkies denken daar heel anders over!” ‘Waarom moet ik iedere ochtend met al die oude types vergaderen, dat is toch zonde van mijn tijd?!?” Millennials, Gen Z, Generatie X…. Op allerlei werkvloeren ontmoeten de verschillende generaties elkaar. Met wisselend succes. De pragmatische generatie zit voor een groot deel aan het roer en vindt het soms ingewikkeld om de jongere generatie op een goede manier aan te sturen. Hou je vaste afspraken in stand ‘omdat we het nou eenmaal zo doen’ of verander je als organisatie mee met de behoefte van de nieuwe generatie? En hoe doe je dat dan op een goede manier? Dat leer je als deelnemer aan deze training van 3 dagdelen.

Dagdeel 1

Leidinggeven aan een team. De theorie gaat over diverse stijlen van leidinggeven die je kunt inzetten en over de verschillen tussen de generaties. De waarde van werk is voor generatie Z echt anders dan voor generatie X die daarboven zitten.
Hoe zit dat, welke kenmerken horen bij de nieuwe generatie en hoe haal je het beste uit deze nieuwe werknemers? Welke stijl van leidinggeven sluit beter aan bij de jongere generatie en hoe zorg je voor een open en veilige sfeer? Hoe zorg je
voor creativiteit, journalistieke scherpte en hoe zet je de kwaliteiten van je team het beste in?

Dagdeel 2

Feedback geven en krijgen. Feedback is een goede manier om je team en individuele redacteuren verder te brengen in hun werk. Maar het is ook een gevoelig onderdeel, zeker bij generatie Z. Deze generatie is groot geworden met reflecteren op zichzelf en anderen en zijn daarnaast erg zelfbewust. Hoe geef je feedback waar je redacteuren wat aan hebben? Wanneer geef je feedback en wanneer niet? Daarnaast hebben we het in dit dagdeel over evaluatie. Dat sluit aan bij het geven van feedback. Hoe evalueer je snel en effectief in je team en met redacteuren individueel? Wat is een goede vorm en hoe zorg je voor een veilige en open sfeer?

Dagdeel 3

Omgaan met lastige situaties. Iedere leidinggevende in de journalistiek krijgt ermee te maken. Maar hoe ga je daar op een goede manier mee om? Welke vorm van aanpak past bij jou? Hoe krijgen mensen jou op de kast en hoe voorkom je dat? Hoe zorg je ervoor dat emoties niet hoog oplopen. En als iemand opvallend stil is en teruggetrokken, hoe zorg je voor contact? In dit dagdeel leer je veel over hoe jij reageert op lastige situaties en waar jouw valkuilen zitten.

 

Bas Gemmink redactiecoach

Over de trainer:

Deze training wordt gegeven door Bas Gemmink. Bas geeft trainingen aan redacties en coacht/ traint redacteuren en leidinggevenden in de journalistiek. Hij werkte jarenlang op de nieuwsredactie van de NOS. Als eindredacteur Radio, verslaggever, redacteur en (zonder strepen) coördinator buitenland. Bas is aangesloten bij beroepsorganisatie NOBCO

 

 

 

  • Over de training
  • Duur: 3 dagdelen van 13.15 – 17.00 uur
  • Maximum aantal deelnemers: 6
  • Kosten: € 750,– excl BTW per deelnemer
  • Locatie: Trainingslokaal 2 of the guys in Hilversum

Reserveringen

Tickets

€907,50

Registratiegegevens

Booking Summary

1
x Deelname Aansturen verschillende generaties najaar 2024
€907,50
Totaal
€907,50