Datum/Tijd
Date(s) - 16/10/2023
13:00 - 17:00

Locatie
2 Of The Guys Trainersburo

Categorieën


Workshop Evalueren in de journalistiek op 16 oktober 2023

We doen het te weinig en willen het veel vaker doen: evalueren. De druk van de volgende deadline ligt altijd op de loer. Daarom is effectief evalueren van groot belang. Je kunt het dagelijks of wekelijks doen, maar daar is discipline voor nodig. En het mag niet te veel tijd kosten. Evalueren is niet vertellen wat je ervan vindt, maar juist goed kijken of het voldoet aan de eisen. Je nodigt de redactie uit om heel precies te zijn en gerichte feedback te geven. Pas dan kan je de evaluatie inzetten om het team beter te maken. Hoe? Dat leer je tijdens deze workshop.

Tijdens deze workshop bespreken we hoe evaluaties zijn opgezet. En wat je daar aan kan veranderen of verbeteren. Wat zijn goede criteria waaraan je een uiting toetst. En hoe verloopt een evaluatie? Welke uitnodigende vragen horen daarbij? En hoe leidt je het gesprek? We oefenen met voorbeelden en evalueren uiteraard ook de workshop! De workshop duurt 4 uur een wordt in een groep gegeven van 4-8 personen.

Hans van Dijk redactiecoach journalistiek Bas Gemmink redactiecoach eindredacteur journalistiekOver de trainer: Deze workshop wordt gegeven door Redactiecoach. Achter Redactiecoach zitten twee zeer ervaren journalisten: Hans van Dijk en Bas Gemmink. Zij werken al tientallen jaren op verschillende redacties bij de publieke omroep. Hans bij onderzoeksredacties als Zembla en Pointer en Bas op de nieuwsredactie van de NOS. Beiden zijn als coach aangesloten bij beroepsorganisatie NOBCO.

Deelnemers: deze workshop is voor 4 tot 8 deelnemers
Kosten: € 225,– per persoon excl. BTW.
Doelgroep: eindredacteuren, samenstellers, coördinatoren van radio- en televisieprogramma’s
Locatie: Trainingslokaal 2 of the guys Hilversum

 

Reserveringen

Tickets

€272,25

Registratiegegevens