Datum/Tijd
Date(s) - 09/10/2023
13:00 - 17:00

Locatie
2 Of The Guys Trainersburo

Categorieën


Workshop: Feedback op een journalistieke redactie op 9 oktober 2023

Veilig en toch doeltreffend feedback geven en terugvragen is heel belangrijk, ook op een redactie. Niet alles gaat vlekkeloos. Miscommunicatie, slordigheid of onbegrip leidden tot fouten en dat ziet de buitenwereld. Als leidinggevende zoek je uit hoe het zit, maar hoe geef je op een veilige en toch doeltreffende manier feedback of kritiek? Wat als je een echte waarschuwing moet geven? Hoe zorg je dat het aankomt? Hoe zorg je ervoor dat degene op wie je je richt ook weer verder kan in het werk? Hoe je dat doet, leer je in deze workshop.

Tijdens deze workshop van een middag krijg je een methode aangereikt die helpt feedback effectief in te zetten. Je leert wat het verschil is tussen feedback en kritiek. We kijken naar het moment waarop je het doet, de ruimte die je geeft voor een reactie en de vervolgstappen die je gaat zetten na het geven van feedback om te zorgen dat ervan geleerd wordt. Feedback wordt zo een fantastisch middel om mensen vooruit te brengen en te helpen. Zo geef je feedback waar de redactie beter van wordt. De training duurt 4 uur een wordt in een groep gegeven van 4-8 personen. Er is veel ruimte om te oefenen tijdens de training.

Hans van Dijk redactiecoach journalistiek Bas Gemmink redactiecoach eindredacteur journalistiekOver de trainer: Deze training wordt gegeven door Redactiecoach. Achter Redactiecoach zitten twee zeer ervaren journalisten: Hans van Dijk en Bas Gemmink. Zij werken al tientallen jaren op verschillende redacties bij de publieke omroep. Hans bij onderzoeksredacties als Zembla en Pointer en Bas op de nieuwsredactie van de NOS. Beiden zijn als coach aangesloten bij beroepsorganisatie NOBCO.

Deelnemers: deze workshop is voor 4 tot 8 deelnemers
Kosten: € 225,– per persoon excl. BTW.
Doelgroep: eindredacteuren, samenstellers, coördinatoren van radio- en televisieprogramma’s
Locatie: Trainingslokaal 2 of the guys Hilversum

 

Reserveringen

Tickets

€272,25

Registratiegegevens