Datum/Tijd
Date(s) - 22/03/2023
09:15 - 12:30

Locatie
2 Of The Guys Trainersburo

Categorieën


Workshop: Journalistieke waarde van het Darkweb op 22 maart 2023

Het darkweb is een gedeelte van het internet waar veel mysterie omheen hangt. Dit komt door wat je er kunt kopen en verkopen: drugs, wapens en andere illegale zaken maar ook doordat het darkweb moeilijk te bereiken en te doorzoeken is. In deze workshop leer je de geschiedenis van het darkweb, waarom het berucht is en wat je wel en niet mag om onderzoek te doen op het darkweb. Er spelen een aantal ethische kwesties bij het onderzoek doen op het darkweb, ook daar staan we in deze workshop uitgebreid bij stil.

thijs van dorssen darkweb journalistiekOm veilig op het darkweb te komen heb je een aantal programma’s nodig, zoals een Torbrowser en een virtual machine. Dit wordt uitgelegd en je gaat ook op een zo veilig mogelijke manier rondkijken. Hoe moet je zoeken, waar moet je vooral niet zoeken en welke plekken zijn interessant voor je journalistieke onderzoek?

Deze workshop van een dagdeel wordt gegeven door Thijs van Dorssen, ervaren onderzoeksjournalist voor oa Pointer en Argos. Hij weet door zijn journalistieke research de juiste routes op het darkweb te vinden.
Deze workshop is voor minimaal 6 en maximaal 10 deelnemers. De workshop wordt gegeven in onze fijne trainingsruimte aan de Naarderweg. De kosten bedragen € 100,– per persoon excl. BTW.

Reserveringen

Tickets

€121,00

Registratiegegevens