+ 31 35 677 7160 info@2oftheguys.nl

Datum/Tijd
Date(s) - 28/06/2022 - 30/08/2022
09:00 - 17:00

Locatie
2 Of The Guys Trainersburo

Categorieën


In deze driedaagse training leer je hoe je voor jouw organisatie professionele en aansprekende podcasts kunt maken. Deze training is bedoeld voor minimaal vier en maximaal zes personen. De training die we aanbieden bestaat uit 6 workshops (dagdelen) die nauw met elkaar in verband staan. Tijdens het trainingstraject wordt gaandeweg duidelijk wat een goede podcast is voor jouw organisatie en hoe je die maakt. Sfeer, stijl, inhoud en presentatie zijn hierbij onlosmakelijk met elkaar verbonden.

• Workshop 1: Storytelling
Storytelling raakt, motiveert en geeft nieuwe inzichten. Alles wat je wilt bereiken met je podcast! Hoe vertel je een verhaal en waarom komt het ene verhaal wel aan en het andere niet?
Een interactieve workshop met veel voorbeelden uit de praktijk. Tegelijkertijd oefenen we met de thematiek die mogelijk in een podcast zouden kunnen komen.

• Workshop 2: Presentatie training
Hoe klinken de verschillende deelnemers aan de workshop, en hoe zet je jouw eigen klankkleur in? Maar ook; naar wie luister je zelf graag? Hoe hou je het energiek? Hoe kom je over in de rol van presentator? Kortom: hoe presenteer je eigenlijk een goede podcast?

• Workshop 3: Wat is een podcast en hoe maak je het?
We zoeken inspiratie bij verschillende nationale en internationale voorbeelden, want de ene podcast is de andere niet! Wat voor sfeer moet de podcast uitstralen, wie wil je er mee bereiken? We bespreken de rol van de presentator, onderwerpskeuze, wel of geen muziek, etc. Een goede podcast komt niet uit de lucht vallen; wat is de rol van productie, hoe bereid je voor, wat heb je allemaal nodig?

• Workshop 4: Interview training
Wat is het verschil tussen iemand interviewen bijvoorbeeld voor een onderzoek en een interview voor een medium als radio/podcast? En hoe doe je dat? Oefenen, oefenen, oefenen! Goed interviewen geeft je de mogelijkheid om in iemands hoofd te kruipen, om nieuwe werelden te ontdekken en te vragen wat jouw luisteraar écht wilt weten.

• Workshop 5: Interview training deel 2
Voor het tweede deel van de interview training bereiden de deelnemers een interview voor.
Tijdens dit tweede deel luisteren we de interviews terug en geven elkaar feedback. Waarom is iets een goed gesprek en waarom haken we af? Tijdens deze workshop duiken we echt in de interview technieken. In de studio nemen we op en luisteren we terug.

• Workshop 6: Format ontwikkelen, opnemen en conclusies trekken
Aan het einde van dit intensieve traject weten we precies hoe jouw professionele podcast gaat klinken en wat het format is wat het beste bij jouw organisatie past. De laatste trainingsdag is in de professionele podcast studio in ons pand aan de Naarderweg. Je neemt op met met een radio technicus, tijdelijke vormgeving en er is ook ruimte voor montage. Aan het eind van de dag stap je de deur uit met de eerste aflevering van je podcast!