+ 31 35 677 7160 info@2oftheguys.nl

Training / workshop

Trainingen van Henny

Henny werkt sinds 1987 bij de radio en beschikt over een berg ervaring met dit medium. Zijn specialisaties zijn radioregie en verslaggeving radio. Henny geeft trainingen waarbij je alle skills leert die je nodig hebt als radioregisseur, zowel inhoudelijk als technisch. Datzelfde geldt voor verslaggeving: hoe zorg je ervoor dat het publiek aan je lippen hangt en blijft luisteren naar jouw radioreportage?

 Henny Radstaak (1963) heeft jarenlang gewerkt als radioregisseur actualiteiten voor voornamelijk VARA en NOS en is verslaggever bij BNNVARA voor het NPO Radio 1-programma Vroege Vogels. Daarnaast legt hij zich toe op audionabewerking, het maken van podcasts en geeft hij trainingen.

 

 

Radioregie

 Als regisseur bij de radio ben je de schakel tussen presentator, technicus en (eind-)redacteur. Een onmisbare rol, maar wat houdt die precies in? In een training van één à twee dagen leer je precies waarom het zo belangrijk is dat jij als regisseur degene bent die tijdens de uitzending aan het roer staat en de beslissingen neemt. Hoe maak je een kloppend draaiboek en wat moet je doen als je ineens aan het einde van de uitzending nog tijd over lijkt te houden of, nog erger, tijd tekort komt? Je leert ook een deel radiotechniek en we zoeken de grenzen op waar je tegen aanloopt als radioregisseur.

Lengte: 1 of 2 dagen

Aantal deelnemers: in overleg

Radioverslaggeving

Wat maakt een reportage tot een goeie reportage? Wat is een goeie microfoontechniek? Hoe maak je gebruik van geluid? Hoe laat je je niet al te zeer afleiden door de techniek en zorg je ook nog eens inhoudelijk voor een goed interview? Hoe benader je een triviaal onderwerp net even wat anders? Hoe zorg je in je reportage voor de spreekwoordelijke kers op de taart? En last but certainly not least: hoe maak je een mooie montage van je reportage of item?

Het zal duidelijk zijn: na een korte theoretische inleiding ga je in deze training al snel zelf aan de slag, want ook in het vak van radioverslaggever leer je het meeste door te doen. Je wordt met een opdracht op pad gestuurd en leert hoe je een mooie achtergrondreportage maakt, maar we zoeken ook de snelheid van de actualiteit op. Je leert met geluid en geluidseffecten werken, je leert het echte ‘verslaggeven’: wat zie je en wat gebeurt er en hoe breng je dat over op de luisteraar? En hoe lever je een item af dat het liefst binnen een uur de zender op moet? En wat te doen in een live-situatie? Tot slot leer je hoe je zelf op je laptop je item monteert tot een uitzendwaardig product.

Lengte: 2 dagen

Aantal deelnemers: in overleg

Vraag informatie aan
over de training(en)

2 of the Guys

Mediapark Hilversum
Mart Smeetslaan 6

035 677 71 60

info@2oftheguys.nl

5 + 12 =