+ 31 35 677 7160 info@2oftheguys.nl

  Zo! We zijn weer ‘geland’ hoor. Na een dikke 100 uur werken in 7 dagen gefrommeld te hebben is Het Stoptoberhuis nu gesloten. Het was eervol de productie van deze monsterklus te mogen doen. Samen met Arlette en Marnix Foeken van Orientation Travel Productions gingen we in mei fullspeed uit de startblokken met het werven en screenen van de vijftig deelnemers. Zo was er bijvoorbeeld L. die helemaal in zijn Canta brommobiel op de warmste dag van het jaar vanuit Hoogvliet naar het MediaPark was gekomen (4 uur via allerlei B-wegen)!!  In het door ons samengestelde programma hebben we rekening gehouden met leeftijd, geslacht, voorkeuren voor sport, spel, muziek en creativiteit en dat gedetailleerd in alle schema’s gezet. We gingen ‘straat jutten’ en kunstwerken maken (”Is hier de workshop met de rommel van buiten..?”), er is gezeild en gesupt, er werd Bingo en Hints gespeeld, er was een kookworkshop Pangsit maken & vouwen, er is gevoetbald met Viggo Waas en Peter Heerschop deed een zowel hilarische als ontroerende inspiratiesessie met de deelnemers. In de avonden was er een flamenco workshop maar ook een smartlappen-meezing-feestje en we maakten samen met de deelnemers een unieke Stoptobersong.

Sporten met Viggo Waas

Flamenco workshop

 

 

 

 

 

 

 

De medische begeleiding, coaching en een aantal sprekers, was in handen van de organisatie dus goed samenwerken was van het grootste belang. Het moest namelijk niet ‘alleen maar leuk’ zijn, maar ook verantwoord. Dat gold ook voor het eten, en met de cateraar (de onvolprezen ‘De Vrouw Met De Baard’) is ruim overlegd om de ontbijten, lunches, diners en tussendoortjes lekker, gezond en naar de wensen van de organisatie te krijgen.

livestream aankomst Jan Slagter

Dit alles hebben we niet alleen georganiseerd maar óók geregistreerd. Alle meer-camera livestreams van de coaching sessies, de powertalks en het avondamusement zijn terug te zien op https://stoptober.tv  Bij elkaar ruim 8 uur videocontent. Daarnaast hebben we ook via Facebook gelivestreamd, en dagelijks compilaties gemaakt van alles wat er te beleven was, plus dagboekkamer filmpjes gemonteerd. Op Facebookpagina Stoptober kan je terugzien wat we tussen 30 september en 4 oktober j.l. hebben gedaan.

En dan, last but not least, zijn er natuurlijk die dappere deelnemers. De echte helden van dit verhaal want man, wat vergt het moed en doorzettingsvermogen om volledig uit de je eigen comfortzone en op elkaar gepakt met 49 wildvreemden dit avontuur aan te gaan. We zijn van iedereen een beetje gaan houden, en van sommigen zelfs een beetje meer. Een grote kerel die in je armen staat te huilen omdat hij even een terugslag heeft. Een oudere dame van70 (!!) die iedere ochtend vrolijk als een veulen de dag tegemoet gaat. Een mega diverse groep mensen die binnen een week een rookvrije eenheid vormde!

Het waren 4 bijzondere dagen en dat waren het! 😉

Laurien & Katinka