Trainersburo

Kennisontwikkeling voor Programmamakers en Journalisten

Waarom zou ik kiezen voor 2 of the guys?

Jij werkt – net als wij – in de media, als journalist, verslaggever, presentator, redacteur bij een van de vele omroepen in Nederland; lokaal, regionaal of landelijk. Het kan ook zijn dat je communicatieprofessional bent in een hele andere sector. De overeenkomst is dat jullie kennis en vaardigheden om alles uit je baan te kunnen halen onvoldoende of niet up to date zijn. Je zoekt naar nieuwe inspiratie en een frisse blik om je werk nóg beter en leuker te maken. In een tijdperk waarin veranderingen snel en onvoorspelbaar zijn, is voortdurende professionele ontwikkeling niet langer een luxe, maar een noodzaak. Trainingen in je vakgebied spelen hierbij een cruciale rol.

Wij kennen jouw werkvloer

Bij 2 of the guys weten we wat er speelt op jouw werkvloer, omdat we er zelf werkzaam zijn. We werken met trainers die goed zijn in hun vak en die het vak zelf nog uitoefenen. Dat is een hele bewuste keuze. Media en journalistiek veranderen voortdurend door technologische vooruitgang, nieuwe onderzoeksmethoden en veranderende marktbehoeften. Het bijhouden van deze veranderingen is essentieel om relevant te blijven. Door regelmatige training blijf je op de hoogte van de nieuwste trends, technieken en best practices. Dit stelt je in staat om innovatieve verhalen te vertellen en je aan te passen aan nieuwe mediaplatforms. Bijvoorbeeld, in de journalistiek veranderen de methoden voor dataverzameling en storytelling snel. Door trainingen te volgen, blijf je niet alleen relevant, maar behoud je ook een concurrentievoordeel.

Up-to-date blijven

  De mediawereld verandert voortdurend door technologische vooruitgang, nieuwe platforms en veranderende consumptiepatronen van het publiek. Het bijhouden van deze veranderingen is essentieel om relevant te blijven. Neem bijvoorbeeld video’s op social media. Tot voor kort was het ondenkbaar dat journalistieke organisaties iets op Tiktok zouden doen, inmiddels zijn de eerste projecten gestart. Een jongere doelgroep bekend maken met je betrouwbare nieuwsmerk is een belangrijke missie. Een journalist die bijvoorbeeld op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in datajournalistiek, bijvoorbeeld door op een goede manier gebruik te maken van AI en Osint kan diepgravender en relevanter onderzoek doen.

   Verbetering van vaardigheden

   Elke programmamaker of journalist, ongeacht het ervaringsniveau, kan altijd zijn of haar vaardigheden verbeteren. Trainingen bieden gestructureerde leerervaringen die je helpen om je bestaande vaardigheden te verfijnen en nieuwe technieken te leren. Dit kan variëren van technische vaardigheden zoals videobewerking en onderzoekstechnieken tot zachte vaardigheden zoals communicatie en interviewtechnieken. Een voorbeeld hiervan is een programmamaker die nieuwe montageprogramma’s leert gebruiken om effectievere en aantrekkelijkere content te creëren. Door voortdurend te trainen, kun je efficiënter werken en betere resultaten behalen.

   Voor programmamakers kan dit variëren van geavanceerde cameratechnieken tot nieuwe montageprogramma’s. Voor journalisten kan het gaan om het verbeteren van onderzoeksvaardigheden of het leren van nieuwe storytelling-methoden.

   Leiderschapsontwikkeling

    Voor diegenen die streven naar leidinggevende posities, zijn trainingen essentieel voor de ontwikkeling van management- en leiderschapsvaardigheden. Leiderschapstrainingen behandelen vaak onderwerpen zoals teammanagement, strategische planning, en besluitvorming. Bij onze trainingen leer je hoe je dit in de mediawereld waarin wij werken toepast, omdat we ook hier heel bewust kiezen voor trainers die de werkvloer kennen. Die snappen hoe het werkt als de uitzending bijna begint en wat voor druk dit op kan leveren. Een eindredacteur die zich richt op het verbeteren van zijn leiderschapskwaliteiten kan effectiever communiceren, beter motiveren,, wat resulteert in een beter presterend team, succesvolle producties en een veilige werkomgeving.  Bovendien helpt het ontwikkelen van leiderschapsvaardigheden je om je voor te bereiden op toekomstige rollen en verantwoordelijkheden.

    In een dynamische en steeds veranderende professionele omgeving is het volgen van trainingen in je vakgebied van onschatbare waarde voor programmamakers en journalisten. Het houdt je up-to-date, verbetert je vaardigheden, bevordert je carrière, verhoogt je productiviteit, inspireert en motiveert, en ontwikkelt je leiderschapskwaliteiten. Door jezelf voortdurend te verbeteren, blijf je niet alleen competitief, maar draag je ook bij aan het succes van je organisatie en je eigen professionele groei. Investeren in trainingen is investeren in je toekomst – een toekomst vol met mogelijkheden en successen.

    035 677 7160
    info@2oftheguys.nl

    Naarderweg 16, 1217 GL Hilversum

    BTW NL864592085B01

    12 + 8 =