Trainersburo

Leiding geven trainingen

Journalistiek Leiderschap

Feedback op een journalistieke redactie

Heftige emoties op de redactievloer

Evalueren in de journalistiek

I love deadlines: time management op de redactie

Stevig staan! Leren van feedback

Leidinggeven aan vrijwilligers

De redactie- coach

1-op-1 coaching

Journalistiek leiderschap

Geen vergaderingen waar niks uitkomt, geen halfzachte ideeën van je redacteuren meer en geen blikken meer naar jou om te vragen wat er moet gebeuren. Als moderne leidinggevende weet je de redactie zó te motiveren en te coachen dat iedereen ontspannen en vol vertrouwen aan het werk is. Elke dag komt het team met nieuwe creatieve ideeën en er is een veilige, open en rustige sfeer. Hoe kom je daar? Wat is daar voor nodig? In ieder geval een leidinggevende die goed kijkt naar de redactie en op tijd ingrijpt of juist laat gaan. Hoe je dat doet, leer je in deze training.

In een dagdeel krijg je de vaardigheden aangereikt die jou helpen om je redactie verder te brengen. Je leert feedback geven op een slecht voorstel, je leert hoe je weerstand kan ombuigen in enthousiasme en hoe je een negatieve sfeer kan omzetten in een stralende dag.

Over de workshop

 • Duur: 4 uur
 • Aantal deelnemers: 4 – 8 personen
 • Kosten: € 225,- excl BTW per deelnemer
 • Incompany: € 850,- excl BTW

Feedback op een journalistieke redactie

Veilig en toch doeltreffend feedback geven en terugvragen is heel belangrijk, ook op een redactie. Niet alles gaat vlekkeloos. Miscommunicatie, slordigheid of onbegrip leidden tot fouten en dat ziet de buitenwereld. Als leidinggevende zoek je uit hoe het zit, maar hoe geef je op een veilige en toch doeltreffende manier feedback of kritiek? Wat als je een echte waarschuwing moet geven? Hoe zorg je dat het aankomt? Hoe zorg je ervoor dat degene op wie je je richt ook weer verder kan in het werk? Hoe je dat doet, leer je in deze workshop.

Je krijgt tijdens de workshop een methode aangereikt die helpt feedback effectief in te zetten. Je leert wat het verschil is tussen feedback en kritiek. We kijken naar het moment waarop je het doet, de ruimte die je geeft voor een reactie en de vervolgstappen die je gaat zetten na het geven van feedback om te zorgen dat ervan geleerd wordt. Feedback wordt zo een fantastisch middel om mensen vooruit te brengen en te helpen. Zo geef je feedback waar de redactie beter van wordt. De training duurt 4 uur een wordt in een groep gegeven van 4-8 personen. Er is veel ruimte om te oefenen tijdens de workshop.

Over de workshop

 • Doelgroep: eindredacteuren /samenstellers /coördinatoren van journalistieke programma’s
 • Aantal deelnemers: 4 – 8 personen
 • Kosten: € 225,- excl BTW per deelnemer
 • Incompany: € 850,- excl BTW

Heftige emoties op de redactievloer

Wie is er nog nooit boos geworden tijdens het werk op de redactie? Of moest je plotseling naar een collega toe die in huilen is uitgebarsten? Emoties horen bij mensen en als leidinggevende moet je daar op een goede en veilige manier mee om gaan. Je hebt veel verschillende aanpakken en mensen handelen meestal spontaan. Maar waar heeft de emotioneel reagerende collega nou behoefte aan? Een schouder om de arm of juist ruimte om even door te maken wat er opkomt? En als die boosheid zich op iemand richt? Als leidinggevende sta je niet langs de zijlijn en je handelt direct, want jij weet hoe je dat doet. Je hebt het geleerd tijdens de training “Help! Heftige emoties op de redactievloer”.

We gaan aan de slag met de manier waarop je zelf reageert als er zich een heftige situatie voordoet. Sta je verstijfd stil, handel je direct of blijf je kalm. Je leert een methode om afstand te houden en toch op de juiste manier aandacht te geven aan de emotionele redacteur. We oefenen met voorbeelden en we kijken naar je eigen emoties die op dat moment een rol gaan spelen. 

Over de training

 • Doelgroep: eindredacteuren /samenstellers /coördinatoren van radio- en televisie programma’s
 • Aantal deelnemers: 4 – 6 personen
 • Kosten: € 575,- excl BTW per deelnemer
 • Incompany: € 1875,- excl BTW

Evalueren in de journalistiek

We doen het te weinig en willen het veel vaker doen: evalueren. De druk van de volgende deadline ligt altijd op de loer. Daarom is effectief evalueren van groot belang. Je kunt het dagelijks of wekelijks doen, maar daar is discipline voor nodig. En het mag niet te veel tijd kosten. Evalueren is niet vertellen wat je ervan vindt, maar juist goed kijken of het voldoet aan de eisen. Je nodigt de redactie uit om heel precies te zijn en gerichte feedback te geven. Pas dan kan je de evaluatie inzetten om het team beter te maken. Hoe? Dat leer je tijdens deze workshop.

We bespreken hoe evaluaties zijn opgezet. En wat je daar aan kan veranderen of verbeteren. Wat zijn goede criteria waaraan je een uiting toetst. En hoe verloopt een evaluatie? Welke uitnodigende vragen horen daarbij? En hoe leidt je het gesprek? We oefenen met voorbeelden en evalueren uiteraard ook de workshop!

Over de training

 • Duur: 4 uur
 • Aantal deelnemers: 4 – 8 personen
 • Kosten: € 225,- excl BTW per deelnemer
 • Incompany: € 850,- excl BTW

I love deadlines: time management op de redactie

Het zweet op je voorhoofd, je kaken verstrakken en de deadline nadert. Iedere redacteur heeft er mee te maken: tijddruk en stress. Het hoeft niet ongezond te zijn, want het maakt het werk ook leuk. Maar als je vaker tegen de strakke deadline aanloopt of je hebt het gevoel dat je er te hard aan moet trekken om alles rond te hebben, dan kun je de training  “ I love deadlines. Je werk af zonder stress” gebruiken. We kijken naar de oorzaken van de tijdsdruk en waar die liggen.

Tijdens deze training krijg je zicht op je eigen werkwijze en wat jou kan helpen om minder tijdsdruk en stress te laten krijgen. Hoe leer je nee zeggen als je al veel werk hebt? Hoe begin je op tijd en wanneer geef je aan dat je hulp kunt gebruiken? Wat is een planning eigenlijk en welke aanpak past bij jou. We leggen je uit hoe stress en spanning werkt en hoe je daarmee om kunt gaan. Het is een praktische training met veel voorbeelden en tips.

Over de training

 • Duur: 2 dagdelen
 • Aantal deelnemers: 4 – 8 personen
 • Kosten: € 575,- excl BTW per deelnemer
 • Incompany: € 1875,- excl BTW

Stevig staan! Leren van feedback

Niemand vindt het leuk om te horen dat iets niet goed was. Al helemaal niet als je er hard aan gewerkt hebt. Maar goede feedback geeft je de kans om te leren en te groeien in je werk. En je hoeft echt geen olifantenhuid te hebben om het te kunnen krijgen. In de training “Leren van feedback (krijgen en teruggeven) ” vertellen we je hoe je feedback kunt gebruiken om je carrière een positieve boost te geven. Je gaat het leren waarderen en kunt ook zelf feedback teruggeven op een goede en positieve manier.

Tijdens de workshop van 1 dagdeel krijg je zicht op de reacties die feedback oproept. Je weet het verschil tussen feedback en kritiek. Je leert onderscheid maken tussen persoonlijke feedback en feedback op je werk. We kijken naar wat je kunt doen als je het niet eens bent met de feedback of kritiek of de manier waarop het gegeven wordt. Je krijgt een methode waarop je zelf goed feedback kan geven. Op deze manier sta je steviger in je schoenen op de redactievloer als je terug hoort wat een ander van jouw werk vindt. Tijdens deze praktische workshop oefenen we met voorbeelden en krijg je uitleg van de theorie.

Over de workshop

 • Duur: 4 uur
 • Aantal deelnemers: 4 – 8 personen
 • Kosten: € 225,- excl BTW per deelnemer
 • Incompany: € 850,- excl BTW

Leidinggeven aan vrijwilligers

Hoe motiveer je als (beginnend) leidinggevende jouw club mensen? Het aansturen en begeleiden van vrijwilligers is gebaseerd op gelijkwaardigheid en respect. Eén van de belangrijkste zaken voor vrijwilligers is dat zij zich gewaardeerd voelen. Vrijwillig is namelijk nooit vrijblijvend. Hoe zorg je ervoor dat je op hen kunt vertrouwen en dat de afspraken duidelijk zijn zonder dat de vrijwilliger weerstand krijgt tegen de regels waaraan hij of zij moet voldoen? Welke stijlen van leidinggeven zijn er en wat past jou en jouw organisatie het best? Hoe zit het met de HR–cyclus en hoe voer je ingewikkelde gesprekken? Na het volgen van de training weet je welke stijl van leidinggeven je hebt, hoe je de kwaliteit van vrijwilligerswerk kunt bewaken én verbeteren en kun je fundamentele gesprekstechnieken inzetten in het aansturen van vrijwilligers.

Over de training

 • Duur: 1 dag
 • Aantal deelnemers: Minimaal 6 en maximaal 10.
 • Kosten: € 575,- excl BTW per deelnemer
 • Incompany: € 1875,- excl BTW

Redactiecoach

De druk is hoog, de tijd maar kort en toch ligt er elke dag een krant, zijn er vele televisie programma’s, is het nooit stil op de radio en online is sneller dan snel. Maar sta je er wel eens stil bij hoe je er zelf voorstaat?

Hoe zorg je dat je het volhoud en goed tegen de druk kan? Vind je het lastig om met kritiek om te gaan? En hoe zeg je tegen een eindredacteur dat je er niet nóg een klus bij kan hebben. Of vraag je je af of je over 5 jaar nog hetzelfde werk doet? De coaches van redactiecoach gaan jou bij dit soort vragen helpen. We gaan direct aan de slag en je gaat de deur uit met een helder antwoord op jouw vraag. We maken je sterker, creatiever en origineler. En dat doen we in anderhalve dag. Je gaat in een kleine groep aan het werk met jouw vraag. Je zult merken dat je niet de enige bent met vragen en samen vinden we een antwoord, zodat niet alleen jij, maar ook de anderen ervan leren.

We coachen en dat betekent dat we je niet leren hoe iets moet, maar dat je leert over jezelf. Hoe jij op een (nog) betere manier om kan gaan met de druk, met deadlines en met lastige situaties. We helpen je een plan te maken om te groeien in je werk én als persoon. Je legt een stevige basis onder jouw carrière.

Coachen is vooral veel vragen stellen, we spelen een situatie na en oefenen hoe je dingen anders kunt doen. Je krijgt na de eerste dag huiswerk mee en na een paar weken bespreken we welke veranderingen je ziet, wat het je oplevert en waar je verder aan gaat werken. De coaches van redactiecoach zijn twee zeer ervaren journalisten: Hans van Dijk en Bas Gemmink. Zij zorgen voor een positieve, veilige en ontspannen sfeer.

Over de coaching

 • Duur: anderhalve dag
 • Aantal deelnemers: 6
 • Kosten: € 845,– excl BTW per deelnemer

1-op-1 coaching

Tijdens de loop van je carrière kan je tegen dingen aanlopen; of dat nou aan het begin van je loopbaan is en je de balans tussen werk en privé zoekt of je op een later moment afvraagt of “dit het nou is”.
Ook kunnen er zaken spelen als een conflict met een leidinggevende of je gewoon niet lekker voelen in een bepaald team. Hoe ga je hiermee om?

Tijdens een intakegesprek van 45 minuten bespreken we wat er speelt maar bekijken we ook of er een ‘klik’ is tussen jou en de beoogde coach. Hier bepalen we ook de duur van het traject, dat zelden meer dan 6 sessies bedraagt.

We maken een offerte op maat.

Vraag informatie aan

over de trainingen

035 677 7160
info@2oftheguys.nl

Naarderweg 16, 1217 GL Hilversum

BTW NL864592085B01

11 + 1 =