+ 31 35 677 7160 info@2oftheguys.nl

Training / workshop

Machteld Kooij

Machteld is presentatietrainer/coach, ook wel ‘Het Geheime Wapen van Hilversum’.
“Menselijk, kritisch, eerlijk… maar een heel fijn persoon”, zei een journaallezer laatst over Machteld. Na een intensieve training. – *alert: al haar trainingen zijn intensief!- Machteld tilt presentatoren en sprekers op, en geeft ze duwtjes in de goede richting.

Na haar studie Theaterwetenschap met specialisatie Televisiedramaturgie presenteerde ze vanaf het Mediapark radio,- en TV programma’s. Daarna werd ze trainer en coach van BN-ers. En van deskundigen die namens hun werkgever voor de microfoon ‘moeten’. Ze ontwikkelde de ‘Crime-scene-Methode’, effectief om goed over te komen. De Kracht van Machteld? “Ze geeft je niet alleen tools… ze geeft je een hele gereedschapskist!

Trainingen van machteld

Presentatietraining (TV/radio/podium)

Natuurlijk vind je het best spannend, als er een camera op je gericht is, of als je het podium op moet. Leer in deze training hoe je je goed kunt voorbereiden. Zet zenuwen om in plezier. De crime-scene-oefening; de Creativiteitsoefening; de ‘rode meter’-oefening; en de mummi-oefening: professionals zetten een camera op je, je ziet jezelf terug en gaat met sprongen vooruit. Een presentatietraining betaalt zich altijd terug. Ook in het dagelijks leven…

Stand-uppers verslaggevers

De camera is genadeloos. Onzekerheid is altijd te zien. In deze training leer je hoe je overtuigend over komt. In korte tijd een boeiende stand-upper geeft. De omstandigheden worden tijdens de training steeds lastiger: improviseren, inspelen op de locatie en onverwachte info. Een tweegesprek met de studio met een lastige vraag… Deze stand-uptraining is leuk en erg leerzaam!

Mediatraining

De journalist wil iets van je. In deze training leer je dat je het ook andersom kan bekijken: jij wil de journalist iets geven. Wat is jouw verhaal? En wanneer is dat interessant voor de media? In deze training leer je hoe je snel tot de kern komt. Hoe je de ander kunt boeien. Laat de ‘humbug’ achterwege, voordat de montage beslist wat er weg moet. Is dat valsspelen? Welnee, dat is de journalist heel blij maken met een goeie quote. “Heb er veel van geleerd en kijk erg uit naar morgenavond, om het in de praktijk te gaan brengen.” (Cursist die wist dat ze geïnterviewd zou gaan worden).

Voice-Over

“Wat heerlijk om er eens bij stil te staan, bij wat ik eigenlijk altijd ‘zomaar doe” zei een ervaren omroepmedewerker laatst. Natuurlijk, als je kunt lezen en kunt praten, kun je ook wel achter de microfoon kruipen en een tekstje inspreken. Maar daarmee ben je er nog niet. Tekstanalyse, jouw eigen klankkleur inzetten, zinsmelodie en accenten… er komt veel bij kijken. In deze training rek je de grenzen van je stem flink op. Met als resultaat een voice-overtechniek op maat. Passend bij je omroep, je programma en bij jou.

Vraag informatie aan
over de training(en)

2 of the Guys

Mediapark Hilversum
Mart Smeetslaan 6

035 677 71 60

info@2oftheguys.nl

10 + 2 =