+ 31 35 677 7160 info@2oftheguys.nl

Training / workshop

Maritte braspenning

Maritte geeft al vijftien jaar presentatie- en mediatraining; aan politici, leden van de raad van bestuur en perswoordvoerders. Daarnaast adviseert en begeleidt zij tal van bedrijven en instellingen bij hun mediabeleid. Productpresentaties en crisiscommunicatie zijn haar specialiteit. Talloze captains of industry heeft ze begeleid in hun gang naar krant, radio of televisie. Veel interviews in dag- en weekbladen, of voor actualiteitenrubrieken op radio en televisie zijn mede door haar voorbereid.

Maritte Braspenning (1962) werkte na haar opleiding aan de Academie voor Journalistiek als verslaggever en presentator voor diverse programma’s op radio en tv, waaronder KRO’s Brandpunt, Kruispunt, De Wandeling en M/V Magazine.

Trainingen van maritte

Media Training

We leven in het tijdperk van de media. Een blog op internet, een artikel in de krant, een interview voor de radio, een statement voor televisie – geen organisatie ontkomt er nog aan. Sterker nog; een goed media-optreden kan de kracht van uw bedrijf of organisatie bepalen!
Een reactie is snel gegeven maar is het de jusite? “Geen commentaar is echt niet meer van deze tijd. Maar wat is wel de goede reactie? Bij een mediatraining van Maritte ontwikkelt u de juiste strategie. U leert op een natuurlijke manier uw verhaal kort en krachtig te vertellen. Zeker en met zelfvertrouwen en passend bij u en in het belang van uw organisatie. Aan de hand van verschillende vormen en soorten interviews oefent u wat er in de praktijk kan of zal gebeuren.

Free publicity voor een nieuw product:
In weerwil van wat soms wordt gedacht, worden media-optedens niet altijd afgedwongen. Het is voor met name bedrijven van cruciaal belang om bij het introduceren van een nieuwe strategie, een nieuw product of merk, publiciteit te genereren. Wat maakt een product of bedrijf voor consumenten interessant? Welke verhalen kunt u gebruiken?

Crisiscommunicatie:
Het kan natuurlijk ook gebeuren dat u als organisatie in zwaar weer terecht bent gekomen. Onaangekondigd en misschien zelfs ongewenst staat er een journalist op de stoep. Bij crisiscommunicatie komt het nóg preciezer aan op strategie en manier van communicatie. Maritte Braspenning heeft ruime ervaring opgedaan in crisiscommunicatie met als filosofie; communiceren, altijd communiceren – mits goed voorbereid.

 

Presentatie training

Rustig en met zelfvertrouwen uw verhaal houden voor een groep mensen, of voor een camera. Uzelf blijven en tegelijkertijd een publiek of gezelschap weten te boeien. In het middelpunt van de belangstelling staan en daar niet ondersteboven van raken. Dát leert u in de presentatietraining van Maritte Braspenning.

Een medium als televisie is snoeihard in het onderscheiden van fake en echtheid. De presentatietraining is gericht op verbetering van uitstraling, stemgebruik, houding en inhoud. Én het brengen van een heldere boodschap.
De filosofie van Maritte is ‘learning by doing’. Er zijn natuurtalenten maar voor de meerderheid is presenteren echt een kwestie van goed voorbereiden, oefenen en gewoon vaak doen.

Individueel:
Bij een individuele presentatietraining kan Maritte snel tot resultaat komen omdat hier op een persoonlijke manier gecoached wordt. Al vlot wordt duidelijk wat goed gaat en wat beter kan. Aan de hand van opnames analyseert de trainer de resultaten. Houvast geven, dáár is alles op gericht.

Groepstrainingen:
Maritte geeft ook presentatietrainingen voor groepen. Het ontwikkelen van een gezamenlijke strategie als organisatie of bedrijf is het doel. Vervolgens leert u hoe deze strategie zo goed mogelijk naar buiten toe gepresenteerd kan worden. Het betreft hier een training van één of twee dagen in een groep van maximaal 8 personen. Ook hier weer is de camera het instrument om de presentaties te analyseren en naar een hoger plan te brengen.

Vraag informatie aan
over de training(en)

2 of the Guys

Mediapark Hilversum
Mart Smeetslaan 6

035 677 71 60
info@2oftheguys.nl

8 + 2 =