Trainersburo

Ontdek de kunst van verhalende podcasts maken

Training verhalende podcast maken.

Ontdek de geheimen van het creëren van een meeslepend audioverhaal dat je publiek in zijn greep houdt! Met de tweedaagse training “Verhalende journalistieke podcast maken” door de inspirerende trainer Jair Stein, leer je alle essentiële vaardigheden om je eigen verhalende podcast te maken.

Balans tussen persoonlijk en journalistiek.

Tijdens deze intensieve training word je als maker met plannen voor een verhalende podcast uitgedaagd om je creativiteit de vrije loop te laten. Leer hoe je boeiende spanningsbogen kunt opbouwen en vasthouden, zodat je luisteraars aan hun stoel gekluisterd blijven. Ontdek hoe je de perfecte hoofdpersoon kunt selecteren, zodat je verhaal een diepe impact heeft. Leer de balans te vinden tussen persoonlijkheid en journalistiek, waardoor je een meeslepend en betrouwbaar verhaal kunt vertellen.

Maar dat is nog niet alles!

  Muziek
  Ontdek hoe je muziek kunt gebruiken om je materiaal te versterken en de emotionele impact te vergroten.

   Voice overs
   Verfijn je vaardigheden in het inspreken van voice-overs en oefen daarmee in de studio.

    Interviewen
    Leer hoe je zo kunt interviewen dat het verhaal van je hoofdpersoon gaat leven. 

    Jair Stein trainer verhalende podcast maken

    Over de trainer:

    Jair Stein (1974) is een podcastmaker, gespecialiseerd in verhalende journalistiek. Hij stond aan de wieg van verschillende bekroonde podcasts voor de VPRO, zoals 1 Minuut (Prix Europa, 2008) en Plots (Zilveren reissmicrofoon, 2013). Voor De Correspondent maakte hij de 7-delige podcast De Tweede (2019) en hij werkte mee aan de veelbesproken podcasts Pim – Twintig jaar na de moord (NRC, 2022) en Opgejaagd (Prix Europa, 2018), een project van zijn vrouw Jennifer Pettersson. Jair is ook eindredacteur bij DOCS (NTR) en was dramaturgisch begeleider van prijswinnende podcasts als Making an Opera van Stef Visjager (Prix Italia, 2020) en De Man de Maan van Saar Slegers (Meestervertellers, 2020).

    Dit zeggen de deelnemers over deze training:

     Ik heb nieuwe interviewtechnieken geleerd en toegepast. Het is een goede, inhoudelijke en inspirerende training. Heel fijn, alle praktijkvoorbeelden en leren van fouten. Een 10!

     Rianne Spit - BNNVARA

     Ik heb vooral veel gehad aan de techniek voor het creeren van voice-overs en momenten vangen via specifieke vragen. Ook het sparren over mijn eigen podcastplan was heel waardevol!

     Nicole de Jong - EO

     Ik heb zoveel nieuwe tools geleerd, ik durf met meer zelfvertrouwen podcast te maken én  ik heb nieuwe podcasts en genres ontdekt door Jair!

     Sasha Haasnoot - HUMAN

     Ontwikkel je eigen verhalende podcast.

     Deze tweedaagse training is niet alleen een leerervaring, maar ook een hands-on avontuur. Je gaat direct aan de slag met je eigen podcastproject. Samen met Jair Stein en andere gepassioneerde deelnemers analyseer je talloze voorbeelden om te begrijpen wat wel en niet werkt in het verhalende podcastlandschap. Daarnaast is er ruimte voor het bespreken van je eigen plan en krijg je de gelegenheid om je pitchvaardigheden te oefenen.

     Mis deze unieke kans niet om je passie voor verhalende podcasts om te zetten in concrete vaardigheden en inzichten. Schrijf je nu in voor de tweedaagse training “Verhalende journalistieke podcast maken” en laat je creativiteit en storytelling-vaardigheden tot nieuwe hoogten stijgen!

     035 677 7160
     info@2oftheguys.nl

     Naarderweg 16, 1217 GL Hilversum

     BTW NL864592085B01

     14 + 7 =