+ 31 35 677 7160 info@2oftheguys.nl

Training / workshop

peter brinkman

Peter is als videojournalist gepokt en gemazeld. Hij startte zijn carrière als verslaggever bij TV Rijnmond. Als eindredacteur van het eerste uur is hij mede verantwoordelijk voor het succes van “Hart van Nederland”. Inmiddels heeft Peter alweer enige jaren zijn eigen productiebedrijf Karakter.tv

Hij produceert video’s waarvan hij er veel zelfstandig maakt als camjo. Daarnaast heeft hij, last but not least, de afgelopen jaren honderden, ook internationale, cursisten getraind in het camjovak.

Trainingen van peter

Camjo

Tijdens deze training Camerajournalistiek worden de deelnemers getraind in het volledig zelfstandig maken van een videoreportage. De cursisten leren hoe een videoverhaal inhoudelijk wordt voorbereid, hoe ze de videocamera moeten bedienen, en welke opnames nodig zijn om het verhaal in een video te vertellen. Voor de cursus is ervaring met video meegenomen, maar geen vereiste. De training wordt gegeven volgens het learning-by-doing principe. Het bestaat voor een deel uit theorie, direct gevolgd door praktische oefeningen.

Inhoud en opzet van de training

Dag 1. Introductie videojournalistiek. (On)mogelijkheden van werken als videojournalist. Bediening digitale videocamera. Manuele scherpstelling. Filmen om te kunnen monteren. Shotcompositie.

Dag 2. Herhaling dag 1. Manuele belichting. Instellingen geluid. Gebruik van verschillende microfoons en zenders. Draaien kort item, inclusief evaluatie.

Dag 3. Herhaling dag 2. De videojournalist als regisseur.
Hoe behoud je de regie? Waar moet je extra op letten.
Draaien 2e korte item, inclusief evaluatie.
Mocht er nog behoefte zijn aan een aanvullende training montage in Final Cut Pro dan kunnen wij hier ook een voorstel voor doen.

Ook in combinatie met de online cursussen Camjo voor Beginners en Camjo voor de Gevorderden in de Online Academie van Trainersburo

Vraag informatie aan
over de training(en)

2 of the Guys

Mediapark Hilversum
Mart Smeetslaan 6

035 677 71 60

info@2oftheguys.nl

8 + 9 =