Productieburo

Podcast

Hoe positioneer je jouw bedrijf of afdeling op verhalende wijze? Of hoe maak je intern aantrekkelijke audiocontent voor bijvoorbeeld het ommetje van je personeel?
Wij produceren jullie podcast en podwalks of trainen jullie medewerkers om dit zelf te kunnen doen. Tijdens deze training onderzoek je welk format het beste is, oefen je met presenteren en met het vertellen van echte verhalen.

Loop met
je eerste aflevering
de deur uit!

We begeleiden organisaties bij het maken van hun zakelijke podcast. We denken mee over de inhoud, kunnen desgewenst de inhoudelijke eindredactie en productie voor onze rekening nemen en zorgen ervoor dat tijdens de opnames alles soepel en vlot verloopt. De afleveringen worden gemonteerd en klaar om te delen afgeleverd.

 

3 voorbeelden:

Maatwerktraject

Voor het ontwikkelen van de zakelijke podcast die het beste bij jouw organisatie past hebben we een speciaal maatwerktraject ontworpen. Dit traject heeft als doel te onderzoeken wat de podcast voor de organisatie zou kunnen betekenen. De training die we aanbieden bestaat uit 4 workshops (dagdelen) die nauw met elkaar in verband staan. Tijdens dit traject scherp je stapje voor stapje het format van de podcast aan en onderzoek je de rolverdeling tussen de verschillende medewerkers. Sfeer, stijl, inhoud en presentatie zijn hierbij onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Format & Training

Het format ontwikkelen we in een maatwerktraject. Sfeer, stijl, inhoud en presentatie zijn hierbij onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Vormgeving

Zowel de audiovormgeving als de visuele vormgeving kunnen wij verzorgen. We kunnen ook regelen dat er een transcript van de opname komt.

Opname & Montage

We begeleiden de opnames in een professionele studio of regelen de juiste apparatuur om het bij jullie in huis op te nemen. We regelen de montage en leveren op tijd op.

4 workshops

Workshop 1: Wat is een podcast en hoe maak je het?

We zoeken inspiratie bij verschillende nationale en internationale voorbeelden, want de ene podcast is de andere niet! Wat voor sfeer moet de podcast uitstralen, wie wil je er mee bereiken? We bespreken de rol van de presentator, onderwerpkeuze, wel of geen muziek, etc. Een goede podcast komt niet uit de lucht vallen; wat is de rol van productie, hoe bereid je voor, wat heb je allemaal nodig? Het is goed om dat ook helder te formuleren.

Workshop 2: Storytelling

Storytelling raakt, motiveert en geeft nieuwe inzichten. Alles wat je wilt bereiken met je podcast! Hoe vertel je een verhaal en waarom komt het ene verhaal wel aan en het andere niet? Een interactieve workshop met veel voorbeelden uit de praktijk. Tegelijkertijd oefenen we met de thematiek die mogelijk in de podcast aan de orde zou kunnen komen.

Workshop 3: Presentatie training

Hoe klinken de verschillende deelnemers aan de workshop, en hoe zet je jouw eigen klankkleur in? Maar ook; naar wie luister je zelf graag? Hoe hou je het energiek? Hoe kom je over in de rol van presentator? Kortom: hoe presenteer je eigenlijk een goede podcast? Hierbij kijken we ook nadrukkelijk naar de rolverdeling tussen de verschillende deelnemers aan de podcast.

Workshop 4: Interview training

Wat is het verschil tussen iemand interviewen bijvoorbeeld voor een onderzoek en een interview voor een medium als radio/podcast? En hoe doe je dat? Oefenen, oefenen, oefenen! Goed interviewen geeft je de mogelijkheid om in iemands hoofd te kruipen, om nieuwe werelden te ontdekken en te vragen wat jouw luisteraar écht wil weten.

Wat zeggen onze klanten…

De NLPO werkt bij het aanbieden van trainingen al lange tijd samen met 2 of the Guys. En niet zonder reden: Katinka en Mireille zijn creatief, denken mee én in oplossingen en reageren snel op vragen. We werken dan ook graag met hen samen!

Michael Wesslink – projectmanager/beleidsadviseur professionalisering | Trainingsaanbod journalistiek

Bij 2 of the guys staan ervaren professionals die impactvolle trainingen verzorgen voor de groep. De kennis die zij in huis hebben, weten zij op de groep over te brengen, maar laat de cursisten, met hun ervaring ook in hun waarde. Een aanrader voor de beginnende, maar ook de meer ervaren radiomaker.

Deelnemer radioregie training | Open training

“Het is fijn samenwerken met 2 of the guys. Het is een op elkaar ingespeeld team dat van aanpakken weet. Met hun hands on mentaliteit hebben ze ons veel werk uit handen genomen. Dat gecombineerd met hun professionele handelen en oog voor detail heeft geresulteerd in 5 fraaie en inspirerende talkshows over het zorgstelsel en het Zorginstituut.”

Sander van der Scheur – Zorginstituut Nederland – coördinator Leren & Ontwikkelen | Maatwerkproductie betekenisvol leren

2 of the guys heeft inmiddels al meerdere producties voor Consolidated verzorgd waaronder een film ter ere van ons 60 jarig bestaan waarvan de directie zei: “Ik kan me geen mooier cadeau voorstellen op een jubileum.” De samenwerking is altijd fijn: Ze begrijpen snel wat de wensen zijn en geven goed advies, ze zijn flexibel en de communicatie verloopt prettig.

Wij zijn erg tevreden met de resultaten. Ik zou 2 of the guys willen aanraden en wij zullen ook zeker nog vaker bij hen aankloppen!

Janneke Koninkx – Communicatie adviseur Consolidated Nederland | Video productie

Wij zetten je in beweging!

Ben jij klaar voor de volgende stap in je carrière? Wil je een maatwerktraining of een uniek en  betekenisvol format laten ontwikkelen om jouw organisatie in beweging te krijgen? Een inspirerende video om jouw communicatiedoelstellingen te onderstrepen, een learning concept op maat of ontzorgd worden bij de organisatie van je event? Dan spreken we je snel.

035 677 7160
info@2oftheguys.nl

Naarderweg 16, 1217 GL Hilversum

BTW NL864592085B01

7 + 8 =