+ 31 35 677 7160 info@2oftheguys.nl

Training / workshop

Regie

Basis itemregie

Hoe vertaal je je idee naar een scenario of draaiboek? Hoe vertaal je dat draaiboek of scenario naar een item of een programma? Hoe kies je op basis van het item of programma een geschikte camera-ploeg? Wat mag je van een ploeg verwachten? Allemaal vragen waar je al item-regisseur tegenaan loopt en waar je in deze praktische, tweedaagse training antwoorden op krijgt!

Op dag 1 nemen de deelnemers een opzet voor een item of een programma mee waarmee gedurende de training gewerkt zal worden. Onderwerpen die aan de orde komen zijn:

Wat bespreek je, aan de hand van je draaiboek, van te voren met je ploeg op het gebied van camera (lenzen), licht (locatie) en audio (zenders/ boom)?
Welke input kan je verlangen van je ploeg?
Hoe vertaal je dit naar een degelijk callsheet
Hoe zorg je dat iedere discipline perfect voorbereid op de set staat?
Aan het eind van de dag hebben de deelnemers een scenario of draaiboek waarmee zij aan het werk kunnen.

Vervolgens draaien de deelnemers een halve dag met een cameraman.

Op dag 2 is er aandacht voor vragen als:

Tegen welke problemen ben je aangelopen?
Hoe heb jij het opgelost?
Wat waren de suggesties van de ploeg en/of de editor?
Is het eindproduct geworden wat je er in de scriptfase van verwacht had?

Er is plaats voor 4 deelnemers.

De kosten bedragen € 1.475,– per persoon excl. BTW.

Radio regie

Radiomaken is een ontzettend leuk vak en de rol van de regisseur is heel belangrijk. Het komt vaak voor dat redacteuren die rol op zich nemen. Voor die groep is deze training bedoeld, want hoe doe je dat eigenlijk? Een uitzending regisseren? Er worden door de technicus allerlei vragen gesteld over de verbindingen, je moet zorgen dat alles in de uitzending past en ook nog dat iedereen op tijd in de studio zit of aan de lijn hangt. Op al deze vragen krijg je antwoord in deze training van 1 dag. Dan heb jij daarna de touwtjes stevig in handen!

De ochtend is bedoeld om helder te krijgen wat je taak als regisseur nou eigenlijk inhoudt. Wie stuur je aan als regisseur? Ga je wel over de inhoud of niet? Wanneer grijp je in? Hoe voorkom je dat het fout gaat? Hoe werk je met een draaiboek? Wat als je technicus eigenwijs is? De presentator houdt zich niet aan de tijd, hoe los je dat op? Al dit soort vragen worden beantwoord, je kunt ervaringen delen en leren van de mijne.

In de middag gaan we uitzendingen maken en ga je vanzelfsprekend als regisseur aan de slag. Je maakt het draaiboek en zorgt ervoor dat iedereen weet wat er gaat gebeuren. Jij bent de spil tussen presentatie, eindredactie en techniek. Je bent altijd alert op onverwachte gebeurtenissen en je zorgt ervoor dat je binnen de afgesproken tijd klaar bent.

Minimaal 6 / maximaal 6 deelnemers.

De training duurt 1 dag en de kosten bedragen € 375,– per persoon excl. BTW.

 

Camjo

Tijdens deze training Camerajournalistiek worden de deelnemers getraind in het volledig zelfstandig maken van een videoreportage. De cursisten leren hoe een videoverhaal inhoudelijk wordt voorbereid, hoe ze de videocamera moeten bedienen, en welke opnames nodig zijn om het verhaal in een video te vertellen. Voor de cursus is ervaring met video meegenomen, maar geen vereiste. De training wordt gegeven volgens het learning-by-doing principe. Het bestaat voor een deel uit theorie, direct gevolgd door praktische oefeningen.

Inhoud en opzet van de training

Dag 1. Introductie videojournalistiek. (On)mogelijkheden van werken als videojournalist. Bediening digitale videocamera. Manuele scherpstelling. Filmen om te kunnen monteren. Shotcompositie.

Dag 2. Herhaling dag 1. Manuele belichting. Instellingen geluid. Gebruik van verschillende microfoons en zenders. Draaien kort item, inclusief evaluatie.

Dag 3. Herhaling dag 2. De videojournalist als regisseur.
Hoe behoud je de regie? Waar moet je extra op letten.
Draaien 2e korte item, inclusief evaluatie.

Minimaal 4 en maximaal 6 deelnemers.
De kosten bedragen € 1.075,– per persoon excl. BTW.

Vraag informatie aan
over de training(en)

2 of the Guys

Mediapark Hilversum
Mart Smeetslaan 6

035 677 71 60

info@2oftheguys.nl

5 + 10 =