Trainersburo

Van Gewoon naar Geweldig: Verbeter je Montage Vaardigheden!

Training inhoudelijke montage

Montage begint al bij de vorming van een concept, bij het bedenken van shots, bij het decouperen van je scene, je item, je verslag. Hoe versterk je je inhoudelijke boodschap door middel van de combinatie van beeld en geluid? De conventionele taakverdeling in hoe audiovisuele content gemaakt wordt is vandaag de dag niet meer van toepassing. Een verslaggever is vaak regisseur, redacteur, cameramens en editor tegelijk.

Het belang van montage vaardigheden

Een verslaggever/regisseur die weet wat werkt in de montage, kan een cameramens èn een editor beter aansturen en inspireren. Een cameramens die weet hoe montage werkt is per definitie een beter cameramens, een regisseur die het belang van goed geluid begrijpt en daar tijdens het draaien ook naar handelt heeft daar heel veel profijt in de montage en zo versterk je elkaar.

Maar dat is nog niet alles!

  Muziek
  Ontdek hoe je muziek kunt gebruiken om je materiaal te versterken en de emotionele impact te vergroten.

   Techniek
   Verbeter je montage-techniek en leer handige shortcuts die je ontzettend veel tijd schelen!

    Analyse
    Analyseer je eigen werk en dat van de andere deelnemers. Welke keuzes hebben zij gemaakt?

    Merel Notten editor en trainer

    Over de trainer:

    Deze training wordt gegeven door Merel Notten, zij is filmmaker en editor en gaf les aan de HKU. Ze monteerde talloze korte en lange documentaires, speelfilms, dramaseries en televisie programma’s. ‘No Place for a Rebel’ won een award voor ‘beste nieuwkomer’ op het This Human World Filmfestival in Oostenrijk en won de ‘Best Report Award’ door Free Press Unlimited. In 2005 ontving ze een nominatie voor Beste Montage voor de film 0605 van Theo van Gogh.

    Denken in beeld en geluid

     Deze training over inhoudelijke montage gaat dus niet alléén over monteren.  Het gaat ook over het leren denken in beeld en geluid en het vertellen van een impactvol beeldverhaal. In “Inhoudelijke Montage I” scherp je je montage skills aan en verdiep je je kennis door middel van praktische oefeningen, inspirerende voorbeelden en het reflecteren op eigen en andermans werk.

     Het verbeteren van montage vaardigheden is essentieel voor het creëren van impactvolle audiovisuele content. Door bewust gebruik te maken van beeld en geluid in de montage, kun je jouw inhoudelijke boodschap versterken. De traditionele taakverdeling in de audiovisuele productie is niet langer van toepassing, en een verslaggever/regisseur die kennis heeft van montage kan zowel cameramensen als editors beter aansturen en inspireren. Met de juiste training en praktische oefeningen, zoals aangeboden in “Inhoudelijke Montage I”, kun je jouw montage vaardigheden verder ontwikkelen en leren om een impactvol beeldverhaal te vertellen.

     035 677 7160
     info@2oftheguys.nl

     Naarderweg 16, 1217 GL Hilversum

     BTW NL864592085B01

     6 + 13 =